The Ultimate Guide To Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına için sınırlı yapı denetleme şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış kapılarının) mukannen durumlara bakılırsa TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Özellikle alıngan ve kalburüstü materyallerin evetğu odaların kapılarının pekâlâ yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Mono blok gövde konstrüksiyonsı karakol sistemi yahut ürkü bar sisteminin kilidin içinden sabık 4 adet cıvata ile bir birine bentlanması ile sağlanmaktadır.

Bapların yangına dayanıklılığı, yangına maruz kaldıklarında ne kadar müddet ayakta kalabilecekleriyle belirlenmektedir. Bu süre, yangın merdiveni kapısının yangına direnme kabiliyetini belirleyen bir özelliktir.

Açıldıktan sonra kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleeğlenceli bu tür kapıların en önemli kazanımı kötü sızdırmaması ve sınırlı derecede ısıya derece dayanabilmesidir.

Göksu Kapı olarak uzun yıllardır uzman ekibimiz kanalıyla üretimini yapmış olduğumız Yangın Baplarının süksesı ile gayrı Yangın Bapsı Firmaları ve Yangın Bapsı Üreticileri arasından yüce kalite, dayanıklılık, %100 projeye geçim ve mütenasip paha politikamız ile ayrışmaktayız.

Yangın Merdiveni Bapsı Ne Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanoğluın bir tehlike çabucak kolay ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını esenlayacak mimarida olmalıdır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; yan skorsı 4’ü geçmeyen ve celse lakinçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde esas olarak yangı merdiveni bulunması gereken kuruluşlar şöyle sıralanmaktadır:

Paslanmaz Yangın Kapıları : Paslanmaz yangın kapıları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın bapları saygınlık ve metanet dâhilin tercih edilir.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni bapsı da sınırlı standartlara gereğince üretilmek zorundadır. 

Yönetmeliklere ilişkilı olarak kuruluşnız kucakin gerekli olacak ivedili çıkış bapsı üretiminde, Kar Door Çelik Kapı uzmanları üretimden montaja derece size en iyi desteği sunacaktır. Standartlara mutabık acil çıkış kapısı hazırlıkları kuruluşlırken; ivedili anlarda itfaiyecilerin yahut görevlilerin gerektiğinde dışarıdan kucakeriye girmelerine olanak verecek halde olması da bu kapıların spontane kapatan düzeneklere mevla olması da esenlanır.

CMD Maden; birinci sınıf ve emniyetli yangın bapları ve yangın ekipmanları yapım ederek; Yangın güvenliği konusunda spesiyalist kadrosuyla Türkiye genelinde iş vermektedir.

Yangın kapıları periyodik olarak kontrol edilmeli ve Yangın çıkış kapısı istanbul falmları kararlı olarak örgülmalıdır. Bapnın mazbut çtuzakışmasını tedarik etmek bağırsakin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları gibi bileşenlerin durumu arama edilmeli ve gerekirse hizmet yapılmalıdır.

Report this wiki page